11 فاکتور در انتخاب قالب مناسب وردپرس

11 فاکتور در انتخاب قالب مناسب وردپرس

انتخاب قالب مناسب وردپرس

چندین هزار قالب رایگان و غیر رایگان وردپرس وجود داره که این انتخاب رو برای ما سخت می کنه. هر قالبی مناسب هر وب سایتی نیست و برنامه نویسان و طراحان قالب ها موارد مختلفی را در نظر می گیرند تا قالب مناسبی را طراحی و آماده کنند چون امروزه وب مستران و خریداران قالب ها با ابزارها و روش های زیادی بهینه و سبک بودن قالب را قبل از خرید بررسی می کنند. 11 مورد از مهمترین فاکتورهای تأثیر گذار در انتخاب قالب به صورت زیر هست:

1) ظاهر قالب و تناسب قالب با موضوع وب سایت

  • قالبی انتخاب کنید که رنگ بندی مناسب و هماهنگی داشته باشه. سعی کنید متناسب با روانشناسی رنگ ها قالب مناسب با زمینه کاری خودتون رو انتخاب کنید. به عنوان مثال رنگ قرمز یک رنگ اشتها آور محسوب میشه که بهترین گزینه برای سایت های موادغذایی هست.

اگر می خواهید که بین دو قالب تیره و روشن یک انتخاب داشته باشید، به این نکته توجه کنید که بازدید کننده های سایت، اکثراٌ رنگ ها وقالب های روشن تر رو ترجیح می دهند.

  • نکته دیگه ای هم که باید بهش توجه کنید اینه که از یک فونت زیبا، خوانا استفاده کنید. از محبوب ترین ، بهترین و مناسب ترین فونت برای وب سایت های فارسی میشه ایران سنس ، یکان ، وزیر ، کودک ، نسیم ،  گندم ، رویا ، میترا و Tahoma رو نام برد.

بهترین و مناسب ترین فونت های سایت

  • با وردپرس هر نوع وب سایتی (مثل سایت خبری، فروشگاهی، هنری، علمی و … ) می‌‌تونید بسازید و قالب‌ها نقش مهمی در این مورد دارند؛ چون به شما کمک میکنن تا هر نوع سایتی با هر نوع طرح و چهارچوبی بسازید. پس سعی کنید قالب رو متناسب با زمینه کاری و فعالیت خودتون انتخاب کنید تا انتظاراتتون رو برآورده کنه. به عنوان مثال، برای ساختن یک وب سایت خبری، قالب کودک  مناسب نخواهد بود یا بالعکس.

2) به قالب های پیچیده «نه» بگویید.

انتخاب قالب مناسب وردپرس

یک قالب وردپرس، ممکنه شامل تعداد زیادی رنگ، انیمیشن، فایل فلش، لایه های پیچیده و غیره باشه که در بیشتر مواقع شما به وجود اونها نیازی ندارید. قالب های پیچیده و شلوغ، بازدید کننده ی سایت رو سردرگم می کنه و باعث میشه شما کاربرانتون رو از دست بدید.

علاوه بر این، یک قالب سنگین، ممکنه سرعت وب سایت شما رو به طرز عجیبی کاهش بده، و بدین ترتیب گوگل ترجیح میده تا وب سایت هایی که سرعت بالاتری دارند رو به کاربرانش در رده های اول نمایش بده و بنابراین این قالب تاثیر بدی روی سئو وب سایت شما داشته باشه.

چطور سرعت بارگذاری سایت یا قالبی که می خواهیم نصب کنیم رو بررسی کنیم؟

آدرس URL دموی قالب یا آدرس سایتتون رو در ابزارهای  تست سرعت  که در زیر نام بردیم وارد کنید، تا سرعت اونو بررسی کنه.

 Webpagetest.org

یک ابزار گوگل هست که تست سرعت وب سایت رو رایگان انجام میده و توصیه های لازم رو برای بهبود ارائه میده.

تست سرعت وب سایت

GTMetrix

این ابزار، بارگذاری وب سایت شما رو تجزیه و تحلیل می کنه و توصیه های لازم برای بهبود سرعت رو بهتون ارائه میده.

تست سرعت وب سایت

3) کیفیت کدنویسی و بهینه سازی سئو

در مورد قبل گفتیم که یک قالب نامناسب ممکنه سرعت وب سایت شما رو به طرز عجیبی کاهش بده، و بدین ترتیب  این قالب تاثیر بدی روی سئو وب سایت شما داشته باشه. علاوه بر این ممکنه یک قالب خیلی خوب و زیبا به نظر برسه ولی از نظر نحوه‌ی کدنویسی HTML درست و اصولی نباشه،  بنابراین بر نمره سئو شما اثر منفی میذاره و اصطلاحاٌ، این قالب از نظر سئو بهینه نشده است.

10 فاکتور مهم در انتخاب قالب مناسب وردپرس

چطور بفهمیم نحوه کدنویسی قالب اصولی هست؟

نحوه ی برنامه نویسی قالب اصولی هست یا نه ممکنه برای یه فرد مبتدی سخت باشه. شما می‌تونید از طریق ابزار   W3 HTML Validator  ببنید قالب سایتتون تا چه حد از نظر کدنویسی HTML5 دقیق هست.  آدرس URL  دمو قالب مورد نظرتون یا آدرس URL سایتتون رو وارد کنید تا اونو بررسی کنه.

انتخاب قالب مناسب وردپرس از نظر کد نویسی و سئو

4) ریسپانسیو بودن

ریسپانسیو یا واکنشگرا بودن قالب به این معنی هست که قالب شما در همه ی ابزار ها و نمایشگر ها ( مثل کامپیوتر خانگی، تبلت ها، موبایل ها و هر ابزار دیگه ای که با اندازه های مختلف صفحه نمایش) لایه بندی مناسب داشته باشه و به خوبی نمایش داده بشه. (بدون هیچ به هم ریختگی)

خیلی از قالب ها در حال حاضر ریسپانسیو هستند اما بعضی از این قالب ها هم ریسپانسیو نیستن و اگر شما با گوشی تلفن همراه سایت رو مشاهده کنید به هم ریخته هست و به خوبی چیزی که در نمایشگر (مانیتور) رایانه خودتون می بینید نیست.

چطور بفهمیم قالب سایت ریسپانسیو هست؟

اگر با رایانه این مقاله رو می خونید، صفحه مرورگر رو همین الان تغییر اندازه (resize) بدید. مثل شکل زیر خواهید دید که قالب ایران ادمین ریسپانسیو هست و با تغییر اندازه مرورگر، قالب ما لایه بندی مناسبی داره.

ایران ادمینز ریسپانسیو

دمو (پیش نمایش) قالبتون رو به همین روش در مرورگر باز کنید و مرورگر رو تغییر اندازه بدید تا ببینید در صفحه نمایش های کوچکتر قالب شما به چه شکل در میاد.

یه روش دیگه هم اینه که به ابزار  Google Mobile Friendly Test  مراجعه کنید.

آدرس URL دمو قالب یا سایتتون رو وارد کنید تا ریسپانسیو بودنش رو بررسی کنه.

ریسپانسیو بودن قالب وردپرس

اگر قالب شما ریسپانسیو باشه باید پیام زیر رو مشاهده کنید:انتخاب قالب مناسب وردپرس

دقت کنید که گوگل، وب سایت هایی رو که ریسپانسیو هستند بهشون نمره سئو بالاتری میده. پس ریسپانسیو بودن قالب، مثل کدنویسی خوب قالب روی سئو اثر داره.

5) سازگاری با انواع مرورگرها

سازگاری قالب وردپرس با همه مرورگرها

کاربران اینترنت از مرورگرهای مختلفی استفاده می کنند و یک قالب وردپرس ممکنه در مرورگر شما خوب به نظر برسه اما یک مرورگر دیگه به خوبی اون رو نمایش نده. پس از قالبی استفاده کنید که همه مرورگرها به خوبی اون رو نمایش بدهند.

چطور سازگاری قالب با همه مرورگرها رو بررسی کنیم؟

شما می تونید آدرس URL دموی قالب رو در همه مرورگرها بررسی کنید یا اینکه از ابزار BrowserShots استفاده کنید تا بدون نیاز به نصب همه مرورگرها، سازگاری قالب رو بررسی کنید.

آدرس URL سایتتون رو هم می تونید وارد کنید تا سازگاریش با انواع مرورگرها بررسی کنه.

سازگاری قالب وردپرس با همه مرورگرها

6) پلاگین ها ( افزونه ها )

انتخاب قالب مناسب وردپرس

قدرت واقعی وردپرس به خاطر پلاگین های اون هست که امکانات زیادی رو در اختیار شما قرار میده. بعضی از پلاگین های وردپرس وجودشون برای هر سایتی ضروریه. به عنوان مثال، افزونه YOAST SEO  یا افزونه های مربوط به فرم تماس که استفاده ازشون خیلی فراگیره و یا افزونه ووکامرس که در وب سایت های فروشگاهی استفاده میشه. پس مطمئن بشید قالبتون با افزونه های مورد نیازتون سازگاری خوبی داره.

7) امکانات سفارشی سازی قالب

سفارشی سازی قالب ورذپرس

برای اصلاح و تغییرات قالب وردپرس، شما نیاز به دانش برنامه نویسی دارید و اگر در این مورد مهارتی نداشته باشید و بخواهید تغییرات جزئی در قالبتون ایجاد کنید،  مجبور میشین که هزینه زیادی به یک برنامه نویس بدین تا این کار رو براتون انجام بده.

اما اگر قالب شما امکانات سفارشی سازی داشته باشه به راحتی از طریق پیشخوان وردپرس می تونید قالب رو تغییر بدید و به راحتی اون رو ویرایش و سفارشی سازی کنید. برای روشن تر شدن موضوع مقاله سفارشی سازی قالب وردپرس رو ببینید.

8) چند زبانه بودن و قابلیت ترجمه  قالب

انتخاب قالب مناسب وردپرس

اگر تمایل دارید یک سایت چندزبانه بسازید باید قالب وردپرس شما با افزونه های چندزبانه وردپرس سازگاری داشته باشه و برای این کار مناسب باشه.

9) بروز رسانی قالب

وردپرس یکی از سیستم های مدیریت محتواست که مدام به روز (آپدیت) میشه. پس باید توجه کنید قالب شما هم متناسب با اون بروز رسانی بشه. همه قالب های وردپرس با آخرین نسخه وردپرس سازگار نیستند. اطمینان حاصل کنید که تم نصب شده سازگار با آخرین نسخه وردپرس نصب شده است و قابلیت به روزرسانی داره.

10) خدمات پشتیبانی

انتخاب قالب مناسب وردپرس

قالب های رایگان عموما پشتیبانی ندارند. اگر چه برخی از طراحان قالب های رایگان خودشون رو هم به خوبی پشتیبانی می کنند. سعی کنید از قالب هایی استفاده کنید که خدمات پشتیبانی خوبی داشته باشه تا در مواقع لزوم باهاشون تماس بگیرید.

11) امنیت 

یک اخطار در مورد قالب های رایگان!

قالب های رایگان اگر چه از نظر نداشتن هزینه برای شما مناسب هستند، اما دقت کنید که اونها رو از منابع معتبر تهیه کنید چون  ممکنه حاوی کدهای مخرب باشه و حفره های امنیتی باشه که به هکرها، امکان دسترسی و سرقت اطلاعات شما رو میده.

به این جور قالب ها یا افزونه ها که حاوی کدهای مخرب هستند اصطلاحا نال شده میگن. قالب های نال شده به خاطر ارسال لینک اسپم، روی سئو سایت هم به شدت اثر منفی میذارن. اونها اغلب سرعت سایت رو هم کاهش میدن.به نکته ی دیگه ای هم دقت کنید، قالب های رایگان، عموما پشتیبانی ندارند و به روز رسانی هم نمیشن.

پس قالب های رایگان رو فقط از منابع معتبر و شناخته شده دانلود کنید.

چطور امنیت قالب، افزونه و وب سایتمون رو بررسی کنیم؟

ابزار امنیت سایت وردپرس

ابزارهای آنلاین، این امکان رو به شما میده که فایل قالب، فایل افزونه، یا وب سایت رو از نظر مشکلات امنیتی، کدهای مخرب و وجود هر جور بدافزار دیگه بررسی کنید.

از بهترین ابزارهای آنلاین که  برای تشخیص کد مخرب در قالب و افزونه نال شده و بررسی امنیت سایت می تونید ازشون استفاده کنید رودر زیر معرفی کردیم:

VirusTotal

شما می تونید فایل زیپ قالب، یا فزونه و یا آدرس سایتتون رو وارد کنید تا شروع به آنالیز و بررسی کدهای مخرب و بدافزارها بکنه.

ررسی امنیت وب سایت و قالب نال شده

SUCURI

یکی دیگه از ابزارهای در دسترس برای بررسی امنیت وب سایت شما هست.

بررسی امنیت وب سایت و قالب

چند نکته پایانی

  • حتما قبل از نصب قالب وردپرس، دموی اون رو بررسی کنید و ببینید که ویژگی های بالارو داشته باشه.
  • به نظرات کابران و امتیازی که به قالب دادن، توجه کنید چون در بسیاری از موارد به شما کمک کنه تا قالب مناسبی رو انتخاب کنید.
  • اگر قالب حرفه ای نیاز دارید، از قالب های غیررایگان استفاده کنید ولی بدونید که قیمت بیشتر هم همیشه به معنی کیفیت بالاتر نیست.

سخن آخر

شما یاد گرفتید که یک قالب خوب، چه ویژگی هایی داره و چگونه یک قالب مناسب انتخاب کنیم. قالب های رایگان زیادی وجود داره که می تونید اونها رو نصب و استفاده کنید. ما چند منبع معتبر و مناسب برای دانلود قالب های رایگان وردپرس در مقاله ای با نام  معرفی بهترین سایت ها برای دانلود رایگان قالب وردپرس  معرفی کردیم که پیشنهاد می کنیم مطالعه بفرمایید.

موفق باشید.

4.6/5 - (26 امتیاز)
برچسب‌ها: , , , , , , , ,
درباره نویسنده
ادمین
تجربه ۱۰ ساله در زمینه هاستینگ دارد و به صاحبان وب‌سایت‌ها کمک می‌کند از سرویس هاست با کیفیت برای موفقیت کسب‌و‌کار خود استفاده کنند. دلیل عمده نارضایتی مشتری نبود تعامل پشتیبان هاست با صاحبان وب‌سایت‌ها است. روش ایران ادمین ارائه مشاوره در خصوص انتخاب سرویس هاست مناسب و کمک به بهینه‌سازی وب سایت‌شان است.
اشتراک
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد بین خطی
مشاهده همه نظرات
0
نظرت درباره این نوشته چیه ؟x