معرفی انواع رکوردهای DNS در هاست

معرفی انواع رکوردهای DNS در هاست

سیستم نامگذاری دامنه (domain name system)  یا همون DNS بخش کلیدی از زیرساخت اینترنت محسوب میشه. در واقع وقتی از بالا نگاه می کنید ساده به نظر می رسه ولی وقتی بصورت عمیق بررسی کنید بسیار پیچیده میشه.

وب مستران یا همون صاحبان وب سایت ها اغلب در دنیای رکوردهای DNS غرق میشند تا مشکلات روزمره شون را حل کنند. خوشبختانه نیازی نیست که به همه این پیچیدگی ها مسلط بشید تا بتونید مدیریتشون کنید. یادگیری مفاهیم اولیه DNS، اکثر سناریوهایی که ممکنه در آینده با اون مواجه بشین را پوشش میده.

کار اصلی DNS تبدیل نام ها به اعداد (نام دامنه به آدرس ip) است، مثل یک دفترچه تلفن.


چرا باید از رکوردهای DNS استفاده کنیم ؟

DNS ها برای حل این مشکل اختراع شدند که کامیپوترها با اعداد بهتر کار می کنند ولی مردم با اعداد راحت نیستند ! به این صورت عمل می کنه که نام ها را به اعاد اختصاص میده، مثل یک دفترچه تلفن .

احتمالا از قبلا میدونین که هر دستگاهی ( مثل گوشی، لپتاپ ) یا هاستی که به اینترنت وصله از طریق اعداد که تو قالب آدرس IP یا (internet protocol) هستند مثل آدرس 123.456.98.22 شناسایی میشند.

یک آدرس IP بایستی حتما داخل شبکه ( که در زمینه هاستینگ شبکه همون اینترنته) منحصر به فرد باشه.

برای وب سایت ها، شبکه همون اینترنته. در DNS ، رکورد به هر اتصالی گفته میشه  که بین یک آدرس IP  ومقدر در نظر گرفته شده برای آن (مثل آدرس دامنه)  ایجاد میشه. انواع رکوردهای DNS وجود داره که داخل zone ها جمع آوری میشند و این zone  ها نیز بر روی نیم سرورها (name servers) ذخیره میشوند.

اصطلاحات DNS :

در ادامه با بعضی از اصطلاح های مهم DNS بیشتر آشنا میشیم:

RR) Resource Record)

یک RESOURCE RECORD یا رکورد مرجع یک توصیف کننده متنی یک خطی هستش که یک مرجع خاص را تعریف می کنه که اساس سیستم DNS محسوب میشه.

یک RESOURCE RECORD شامل چندین ستونه که با TAB یا فاصله از هم جدا میشند، قالب کلی اون بصورت زیر هستش :

 

Name : یک نام برای رکوردی که قراره ایجاد بشه.

TTL : مخفف Time to live به ثانیه. مقدار  زمانی که رکورد مجاز هست تا کش بشه. مثلا یک TTL با مقدار 3600 این معنی را میده که رکورد هر یک ساعت آپدیت میشه. یک TTL با مقدار 86400 این معنی را میده که   تغییرات این کورد یک روز طول میکشه تا بروز و آپدیت بشه.

Class :  این مقدار خانواده پروتکلی را توصیف می کنه که مورد استفاده قرار گرفته است. اغلب اوقات، مقدار آن IN تنظیم میشه که مخفف “internet protocol” هستش.

Type : نوع رکورد مرجع یا همون resource record را تشخیص میده بطوریکه مخفف نوع داده ذخیره شده در ستون بعدی یعنی data هستش. مثلا A که مخفف address  و  MX مخفف mail exchange  .

Data : برای نوع خاصی از رکورد نیاز هستش که شامل یک یا چند جز میشکه که با فاصله از هم جدا میشند.

درباره انواع رکوردهای مرجع ویژه که ممکنه نیاز باشه با اون کار کنید در ادامه این نوشته صحبت خواهیم کرد، با ما همراه باشید .

Zone file

resource records  یا رکوردهای مرجع مربوط به دامنه ی شما در یک فایل zone ذخیره می شوند که  زیر مجموعه ای از سیستم نامگذاری دامنه یا (DNS (Domain Name System هستش .

اغلب این zone برای یک دامنه است  این فایل شامل نگاشت هایی بین آدرس های IP  و نام هایی است که درون آن زیرمجموعه است. هر نگاشت یک رکورد مرجع است  که این رکوردها به جنبه های مختلفی از دامنه اشاره می کند. علاوه بر رکوردهای مرجع، این فایل میتونه شامل  دستور العمل ها و توضیحاتی هم باشه. 

 

آشنایی با رایج ترین رکوردهای DNS

بیش از ۳۰ نوع رکورد dns وجود داره و خوشبختانه بصورت بالقوه همه اونها می تونند مورد استفاده قرار بگیرند. البته تعداد انگشت شماری از این رکوردها بصورت کاربردی و در عمل توسط وب مسترها استفاده میشه. رکوردهایی که اغلب با اون مواجه هستید شامل انواع زیر میشه :

رکورد CNAME

CNAME مخفف canonical name هستش. یک رکورد CNAME برای ریدایرکت(تغییر آدرس) از یک نام دامنه به نام دامنه دیگری بصورت خودکار استفاده میشه.

برای مثال، اگر شما بخواهید آدرس store.yourdomain.com به آدرس iranadmin.com ریدایکرت بشه، شما می تونید یک CNAME رکورد برای اون ایجاد کنید.

مثالی از ساختار رکورد CNAME بصورت زیر است :

رکورد A

حرف A  مخفف   Address می باشد، این نوع یکی از رایج ترین انواع رکوردهاست و کارش تبدیل نام دامنه به آدرس ip است.

وقتی که شما یک A رکورد اضافه می کنید، نام دامنه بصورت خودکار به نامی که شما وارد کرده اید اضافه میشه.

بطور مثال، اگر شما بخواهید یک A رکورد برای www.yourdomain.com ایجاد کنید ، شما فقط باید www را در قسمت نام وارد کنید چون yourdomain.com قسمتی است که فرض میشه بصورت خودکار وجود داره.

مثالی از ساختار رکورد A بصورت زیر است :

رکورد TXT

یک رکورد TXT این امکان را فراهم می کنه داده های متنی را در به رکوردی های DNS سایت خود اضافه کنید. این رکورد معمولا برای تایید و تصدیق مالکیت سایت استفاده میشه.

بطور مثال اگر شما بخواهید از Google Webmaster Tools استفاده کنید، یکی از روش هایی که میشه ثابت کرد شما مالک دامنه هستید اضافه کردن یک رکورد TXT در قسمت تنظیمات DNS سایت هستش که شامل یک رشته از ترکیب اعداد و حروف تصادفی است که توسط گوگل تولید شده است.

مثالی از ساختار رکورد TXT بصورت زیر است :

رکورد MX

MX مخفف mail exchange هستش. رکورد MX به سرور ایمیل اشاره می کنه و  برای تحویل ایمیل به دامنه ای استفاده میشه که از (SMTP (simple mail transfer protocol استفاده می کنه.

رکوردهای MX همیشه به یک نام دامنه یا domain اشاره می کنه ، نه یک آدرس IP . اگر یک دامنه رکورد MX نداشته باشه، سروری که قصد ارسال و تحویل ایمیل به اون دامنه داره، از رکورد A یا همون A record بجای رکورد MX استفاده می کنه.

مثالی از ساختار رکورد MX بصورت زیر است :

عدد ۱۰ در مثال فوق زمانی کاربرد داره که چندین رکورد MX استفاده شده باشه و این عدد  الویت هر رکورد را مشخص می کنه و هر رکورد MX که عدد آن کمتر باشه، اولویت بالاتری داره.

رکورد NS

همانطور که قبلا گفته شد، یک رکورد NS مشخص می کنه کدام سرور بایستی پاسخگوی جستجوهایی باشه که برای یک دامنه درخواست میشه. معمولا وقتی از یک شرکتی دامنه ای را خریداری می کنید، آن شرکت نیم سرورهای پیش فرض خودش را روی دامنه تنظیم میکنه بنابراین اگر شما تصمیم گرفتین که هاست را از شرکت دیگه ای تهیه کنید، حتما نیاز هست که نیم سرورهای دامنه یا همون رکوردهای NS را به نیم سرورهای هاست خریداری شده تغییر بدین.

مثالی از ساختار رکورد NS بصورت زیر است :

رکورد PTR

یک رکورد (PTR (pointer بعنوان رکورد reverse DNS نیز شناخته میشه یعنی آدرس IP را به نام دامنه تبدیل می کنه. این دقیقا برعکس کاری هستش که A رکورد انجام میده. رکورد PTR معمولاً استفاده میشه تا چک کنه نام سرور با آدرس IP مربوط به شروع اتصال به سایت مطابقت داره یا نه . این رکورد اغلب برای سرورهایی که ارسال ایمیل دارند نیز استفاده میشه، چون تعداد زیادی از ارائه دهندگان سرویس ایمیل از پذیرش ایمیل هایی که سرور ارسال کننده ایمیل رکورد PTR معتبر نداره امتناع می کنند یا ایمیل را اسپم تشخیص میدند.

4.8/5 - (27 امتیاز)
برچسب‌ها: ,
درباره نویسنده
ادمین
تجربه ۱۰ ساله در زمینه هاستینگ دارد و به صاحبان وب‌سایت‌ها کمک می‌کند از سرویس هاست با کیفیت برای موفقیت کسب‌و‌کار خود استفاده کنند. دلیل عمده نارضایتی مشتری نبود تعامل پشتیبان هاست با صاحبان وب‌سایت‌ها است. روش ایران ادمین ارائه مشاوره در خصوص انتخاب سرویس هاست مناسب و کمک به بهینه‌سازی وب سایت‌شان است.
اشتراک
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد بین خطی
مشاهده همه نظرات
0
نظرت درباره این نوشته چیه ؟x